HOME
BILDKONST
ART
ILLUSTRATION
ILLUSTRATION
FOTOGRAFI
PHOTOGRAPHY
OM MIG
ABOUT ME


INGEMAR NYSTRÖM
Bildkonstnär

Kurs i akvarellmålning
Kurs i akvarellmålning med Astrazenecas
akvarellklubb AquaKul hösten 2004


KONSTKURSER I HÖST!
Vill du gå på konstkurs med mig som lärare i höst 2013? Jag sammarbetar med Strandgalleriet i Södertälje och kurserna kommer hållas i deras lokaler på Marenplan, Strandgatan 4 i Södertälje.
På grund av det stora intresset så håller vi kurser två dagar, både förmiddag 1000-1230 och 1800-2030. Nytt för i höst är att förutom teckning och torrpastell/akvarell kan vi även erbjuda oljemålning.
Ta kontakt med Elisabeth på telefon 08-550 888 95 för alla detaljer och bokning.

Datum för kursstart är 4-5 sept 2023. 8 ggr. Pris 1 300 kr.
Om du missat några gånger i början eller senare så kan du gå två kvällar/förmiddagar per vecka och jobba ikapp! Du kan också byta mellan förniddag/kväll!

Undervisning

Jag undervisar i teckning, torrpastell, akvarellmålning och oljemålning, samt photoshop för nybörjare. Både större grupper samt enskilda personer. Jag vänder mig till företag, studieförbund, föreningar samt privatpersoner i hela Stockholms län.

Teckning
En teckningskurs kan innehålla att teckna stilleben, att teckna
efter fotografi och att teckna ute i det fria. Hur man jobbar med form och skuggning i blyerts med hjälp av gnuggpinnar och knådgummin.

Akvarell
Akvarellkursen innehåller olika övningar i att bemästra vattenfärgen. Hur man kan måla en himmel och undviker fula skarvar. Tips på olika färgblandningar. Hur man fixar till fel och färgstänk i torkade målningar. Hur man skapar ljusdagrar med mera.
Hänsyn tas till elevernas egna önskemål samt tidigare erfarenhet. Om eleven mellan undervisningspassen jobbar hemma och vill ha särskilda tips, kan det ske fortlöpande via emailkontakt.

Med fördel kan man blanda torrpastell och akvarell!

Oljemålning
med hjälp av olka teknikövningar lär du dig lägga en grund, få djup och form i din målning samt bygga upp ljusdagrar.

Torrpastell
Pastellkursen har blivit den mest populära av alla. Man kan säga att torrpastell är lite som blyerts men med färger. Med gnuggteknik: fingrar och stomp kan fina övergångar och skuggor/ljus skapas.

Photoshop
Photoshop för nybörjare och dom som kan lite grann. Vi lär oss spara i olika filformat, ställa in färgbalans och rätt nivåer. Skärper bilderna och beskär dom o s v. Gäller både fotografier och konstbilder. Jag kan undervisa via studieförbund eller via min atelje i Södertälje. I ateljén en elev åt gången.

Vid intresse av kurser kontakta mig via telefon eller email, se nedan och menyn.

Akvarellmålning vid Maren


Södertäljemotiv
Jag har tecknat och målat södertäljemotiv
i nästan tjugo år nu. Jag både skissar och tar fotografier som underlag. Du kan se mina akvareller hos Strandgalleriet, Strandgatan 4 (se fotot). Där finns både original och kvalitetskopior. Övrig konst; akvareller, blyerts och oljor, ser du här.
Som elev till mig kan du köpa kopior med kraftig rabatt: 50:- istället för 150:- för A4-storlek, 100:- istället för 300:- för A3 samt 200 för A3+ istället för 400:-

Kursförslag
Att teckna och måla utomhus kan ha södertälje motiv som tema. Vi rör oss kring Maren och andra vackra ställen. Eller i det område jag för tillfället undervisar i.


Elevarbeten
Visar några teckningar av elever skapade på deras första riktiga teckningskurs i vuxen ålder, klicka
HÄR!

 
  08 550 164 10 ateljé  |  070 994 15 38 mobil | M@IL